Pages

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Ιδανική θέση και τύποι ματίων!!!!!!Καλημέρα κορίτσια μου!!!Ελπίζω να επιβιώσατε από την ζεστή….. Ευτυχώς κράτησε μόνο για δυο μέρες αλλά για μένα ήταν αρκετές για να μπλοκάρουν τα πάντα γιαυτό το λόγο δεν σας έγραφα τίποτα τις προηγούμενες μέρες γιατί δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ με τίποτα και δεν μου αρέσει καθόλου η προχειροδουλειά. Λοιπόν τέλος με την απολογία μου χι χι ας μπούμε στο κυρίως θέμα μας για σήμερα… Σήμερα θα μιλήσουμε για τους τύπους των ματιών. Μπορεί κάποιες από εσάς να έχετε βαρεθεί την θεωρία αλλά σε λίγο καιρό θα μπούμε και στην πράξη αλλά πρώτα πρέπει να κατανοήσουμε κάποια πράγματα στο πρόσωπο μας. Αν δεν ξέρουμε τι σχήμα προσώπου έχουμε πώς θα ξέρουμε ποιες φωτοσκιάσεις μας ταιριάζουν ,που πρέπει να βάλουμε το ρουζ κ.ο.κ.

Ιδανική θέση

Για να δούμε αν τα μάτια μας έχουν την ιδανική θέση θα πρέπει να μελετήσουμε κάποια πράγματα όπως την σωστή απόσταση μεταξύ των δυο εσωτερικών γωνιών πρέπει να είναι ίση με το μήκος του ενός ματιού, ανάμεσα στα δυο μάτια να χωράει ένα τρίτο έτσι θεωρείται ότι έχουν τη σωστή απόσταση. Η θέση της εξωτερικής γωνίας του ματιού σε σχέση με την εσωτερική, για να πούμε ότι οι εξωτερικές γωνίες βρίσκονται στο σωστό σημείο θα πρέπει να τοποθετούνται πάνω στην οριζόντια γραμμή.

Τύποι ματιών


Αμυγδαλωτά μάτια

Είναι αυτά που έχουν κανονική απόσταση μεταξύ τους, η εσωτερική γωνιά τους βρίσκετε στην ιδία οριζόντια γραμμή με την εξωτερική, το βάθος τους σε σχέση με την κόγχη είναι κανονικό, το μέγεθος τους είναι κανονικό με σωστή αναλόγια σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, έχουν το σχήμα ενός αμυγδάλου από το οποίο πήραν και το όνομα τους. Γενικά  ο τύπος αυτός θεωρείτε ιδανικός γιατί όλα τα χαρακτηριστικά του είναι αρμόνικα.


Αραιόφθαλμα μάτια

Είναι τα μάτια που έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, έχουν κανονικό μέγεθος, σωστό βάθος, αμυγδαλωτό σχήμα , είναι οριζόντια και αφήνουν να φαίνεται μεγάλο μέρος του κινητού βλέφαρου.


Πυκνόφθαλμα μάτια

Είναι τα μάτια που οι δυο εσωτερικές τους γωνίες βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από το μήκος ενός ματιού. Έχουν όμως και αυτά τις υπόλοιπες αναλογίες σωστές σαν αυτές των ιδανικών ματιών.


Εσώφθαλμα μάτια

Είναι τα μάτια που βρίσκονται μέσα στην οφθαλμική κόγχη. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους είναι σαν αυτά των ιδανικών ματιών. Σε αυτόν τον τύπο το οστό διαγράφεται και διακρίνεται να προεξέχει από τα βλέφαρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να φαίνονται τα μάτια <<κρυμμένα>> μέσα στο οστό που τα περιβάλει και να έχουν βάθος.


Εξώφθαλμα μάτια

Είναι τα μάτια που προεξέχουν από την οφθαλμική κόγχη. Τα μάτια αυτά φαίνονται διογκωμένα και τα βλέφαρα έχουν μια έντονη κυρτή επιφάνεια.


Καθοδικά μάτια

Είναι τα μάτια που η εξωτερική τους γωνιά είναι πιο κάτω από την ευθεία γραμμή.


Ανοδικά μάτια Είναι τα μάτια που η εξωτερική γωνιά είναι πάνω από την οριζόντια νοητή γραμμή.


Στρογγυλά μάτια

Είναι τα μάτια που η ιδιομορφία τους αναφέρεται στο σχήμα τους μόνο. Δεν έχουν το σχήμα αμυγδάλου που θεωρείτε ιδανικό αλλά ένα σχήμα πιο σφαιρικό.


Μάτια με πτώση βλέφαρου

Είναι τα μάτια που έχουν σαν χαρακτηριστικό τους τα πεσμένα βλέφαρα. Σε αυτό τον τύπο το ακίνητο μέρος του πάνω βλέφαρου σκεπάζει αρκετά ή εντελώς το κινητό τμήμα του.


Μικρά μάτια

Είναι τα μάτια που σε σχέση με την συνολική επιφάνεια του προσώπου κατέχουν μικρό τμήμα του.


Μεγάλα μάτια

Είναι τα μάτια που το μέγεθος τους είναι μεγάλο συγκρίνοντας το με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και την συνολική επιφάνεια του προσώπου.


Ας συνοψίσουμε λοιπόν σήμερα μάθαμε ότι συμφώνα με τις αναλογίες τα μάτια χωρίζονται σε 11 κατηγορίες που η κάθε μια μακιγιάρεται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της(αυτό θα το μάθουμε σε ερχόμενο μάθημα).Έτσι έχουμε αμυγδαλωτά, αραιόφθαλμα, πυκνόφθαλμα, εσώφθαλμα, εξώφθαλμα, καθοδικά, ανοδικά, μικρά, μεγάλα και μάτια με πτώση βλέφαρου. Αυτό ήταν το μάθημα μας και για σήμερα ελπίζω να το βρήκατε χρήσιμο για ότι απορία έχετε περιμένω τα σχόλια σας….. Και μην ξεχνάτε εδώ και κάποιες μέρες τρέχει διαγωνισμός στο blog μου αν δεν έχετε πάρει μέρος ακόμα μην αργείτε…… Φιλάκια πολλά τα λέμε σε επόμενο ποστ να είστε καλά και να περνάτε τέλεια!!!!

6 σχόλια:

 1. Πολυ κατατοπιστικη η αναρτηση σου!! Και οι εικονες βοηθησαν πολυ!

  http://ellakibeauty.blogspot.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ κάνω ότι μπορώ για να σας κατατοπίζω γιαυτό και κάποιες φορές βγαίνουν λίγο τεράστια τα ποστ μου αλλά δεν πειράζει χαίρομαι όταν σας κάνω να μαθαίνεται κάτι από εμένα....

   Διαγραφή
 2. πολυ ωραιο ποστ!! εγω παλι δεν μπορω να τα προσδιορισω!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ!!Αν βγάλεις μια κοντινή φωτογραφία εννοείτε άβαφη ανφάς θα σου είναι εύκολο να το προσδιορίσεις….Ελπιζω να σε βοήθησα λιγάκι παραπάνω!!

   Διαγραφή
 3. Όμορφο post όπως πάντα! Πόσο θα ήθελα να έχω στρογγυλά μάτια! Τα δικά μου είναι πολύ μικρά :/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ κάνω ότι καλύτερο μπορώ και για να σας αρέσουν αλλά και να είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα!!!Μια χαρά είναι τα ματάκια σου τουλάχιστον από ότι μπορώ να διακρίνω από μια φωτογραφία!!

   Διαγραφή