Pages

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Μαθε τα παντα για την αποτριχωση με κερι!!!! Plus κάντο μόνη σου στο σπίτι!!!!

Γεια σας κοριτσάκια μου πριν από αρκετό καιρό είχα γράψει ένα ποστ με τις μεθόδους αποτρίχωσης που υπάρχουν και είδα από τα σχόλια σας ότι σας ενδιέφερε πολύ να μάθετε περισσότερα  πράγματα για την αποτρίχωση με κερί και ειδικά μικρότερες κοπέλες και πολύ χαίρομαι που έχουμε ξεφύγει λίγο από το κλασικό ξυραφάκι. Με το οποίο η  μετά από  2-3 ημέρες η τρίχα είναι ορατή με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνουμε την διαδικασία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ενώ με το κερί οι τρίχες εμφανίζονται μετά από 2-3 εβδομάδες ανάλογα με την περίπτωση, η νέα τρίχα που αναπτύσσετε σε αντίθεση με το ξυράφι βγαίνει λεπτότερη και πιο μαλακή. Το βασικότερο μειονέκτημα της αποτρίχωσης με το κερί είναι ότι σαν μέθοδος χαρακτηρίζεται ως αρκετά επώδυνη.

Τα κεριά χωρίζονται σε 2 κατηγορίες τα ζεστά και τα ψυχρά. Τα ζεστά κεριά τα βρίσκουμε στον εμπόριο με στέρεη μορφή και για να τα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να τα λιώσουμε με την βοήθεια της κεριέρας για να πάρουν μια πυκνόρρευστη μορφή και να μπορέσουν να απλωθούν στην περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε. Τα ψυχρά κεριά σε αντίθεση θα τα βρούμε στο εμπόριο έτοιμα πάνω στις ταινίες αποτρίχωσης και ανάλογα με τον τρόπο χρήσης που μας προτείνει ο κατασκευαστής προχωράμε στην διαδικασία.

Αφού είπαμε δυο λόγια για τα καλά που έχει η αποτρίχωση με το κερί και ποια είδη θα βρείτε στο εμπόριο ήρθε η ώρα να πούμε και δυο τρία πραγματάκια που πρέπει να προσέξετε.... Η χρήση των κεριών δεν είναι εύκολη και καλό θα ήταν να έχετε κάποια βοήθεια από άλλο άτομο μέχρι να εξοικειωθείτε. Αν έχετε φλεβίτιδα, κιρσούς, ευριαγγεις, οιδήματα και φλεγμονές πάνω στο σώμα σας απαγορεύεται δια ροπάλου να κάνετε αποτρίχωση με κερί γιατί με την μεγάλη θερμότητα το πρόβλημα σας θα επιδεινωθεί. Μεγάλη αντένδειξη αποτελούν και οι δερματικές παθήσεις όπως έρπης, ψώρα, μυκητιάσεις και έκζεμα. Αυτονόητο είναι ότι η ύπαρξη ανοιχτών τραυμάτων, πληγών και εγκαυμάτων είναι αντένδειξη για την αποτρίχωση με κερί, λόγω της πιθανής επιδείνωσης του προβλήματος.

Και τώρα ήρθε η ώρα να μπούμε στο ψητό.... Πως γίνετε αυτή η ριμάδα η αποτρίχωση???

Αν το πήρατε απόφαση ότι αυτή η μέθοδος ταιριάζει σε εσάς κάλο θα ήταν να κάνετε σωστή αρχή αγοράζοντας μια κεριέρα....

Βήμα πρώτο: Επειδή η κεριερα θέλει το χρόνο της και το κερί για να λιώσει το δικό του πριν αρχίσετε την διαδικασία βάλτε την κεριερα νωρίτερα πριν ξεκινήσετε την διαδικασία. Για να ελέγξουμε την θερμοκρασία του κεριού για να μην πάθουμε καμία ζημιά στα καλά καθούμενα δοκιμάζουμε το κερί απλώνοντας μια μικρή ποσότητα στο εσωτερικό του καρπού μας.

Βήμα δεύτερο: Καθαρίζουμε την περιοχή που είναι να αποτριχώσουμε με οινόπνευμα για να απομακρύνουμε την λιπαρότητα και τα μικρόβια. Απλώνουμε το κερί με την φορά ανάπτυξης των τριχών. Βέβαια σε κάποιες περιοχές η φορά που έχουν οι τρίχες μπορεί να είναι διαφορετική.

Βήμα τρίτο: Τοποθετούμε πάνω στην περιοχή που έχουμε απλώσει το κερί την ταινία μας, η ταινία πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη από την περιοχή που έχει απλωθεί το κερί για να είναι εύκολο να πιαστεί από την άκρη της.

Βήμα τέταρτο:Τραβάμε την ταινία πιάνοντας με το ένα χέρι το άκρο της ταινίας και με το άλλο κρατάμε το δέρμα τεντωμένο.

Και τελευταίο: Μόλις έχουμε τελειώσει με την αποτρίχωση μας απλώνουμε αντισηπτική κρέμα.

Και μια τελευταία συμβουλή αν είναι καλοκαίρι καλό θα ήταν να αποφύγετε το μπάνιο στην θάλασσα για μια μέρα τουλάχιστον και για προληπτικούς λόγους συνεχίστε την εφαρμογή της αντισηπτικής κρέμας για δυο μέρες ακόμη.

Αυτό ήταν λοιπόν ελπίζω να σας έλυσα τις περισσότερες απορίες που είχατε γιατί όλες θα ήταν σχεδόν απίθανο να το καταφέρω γιαυτό θα περιμένω τα σχόλια σας... Μέχρι το επόμενο ποστ φιλάκια πολλά!!!!